Ποιοί είμαστε

Ο Σείριος
Φιλοζωϊκός Σύλλογος Θερμαϊκού
Αρ. Αναγνώρισης Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης 99Σ/20
Έτος ίδρυσης 2015

Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ – Ο ΣΕΙΡΙΟΣ δημιουργήθηκε από εθελοντές ζωόφιλους του Δήμου Θερμαϊκού θέλοντας να βοηθήσουμε τη Δημοτική αρχή να δει το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας και να συμβάλουμε έμπρακτα στην επίλυση του.

Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει αναθέσει στο σύνδεσμο Διαχείρισης την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων επι αμοιβής με βάση τον πληθυσμό των ΚΑΤΟΙΚΩΝ του Δήμου και όχι με βάση τα πεπραγμένα του συνδέσμου .Αυτό από μόνο του μαζί με το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας φιλοζωικός σύλλογος στο Δήμο Θερμαϊκού έχει φέρει σε αδιέξοδο το θέμα Περιορισμός πληθυσμού αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας.

Βασικός μας στόχος η μεθόδευση της μετάβασης στην επόμενη μέρα για το Δήμο Θερμαϊκού και τα αδέσποτα ζώα που ζουν στην περιοχή.

Οι σκύλοι, αρσενικοί και θηλυκοί θα πρεπει να στειρώνονται χωρίς να είναι στο ύστατο στάδιο εγκυμοσύνης με κίνδυνο για τη ζωή τους όπως είναι η συνηθισμένη τακτική του Συμβεβλημένου Συνδέσμου Διαχείρισης αδέςποτων ζώων έως σήμερα.

Περίθαλψη των ζώων πρεπει να υπάρχει σε κτηνιατρεία της περιοχής όλες τις μέρες της εβδομάδας και όχι μεχρι το μεσημέρι της Παρασκευής όπως ισχύει μεχρι και σήμερα.

Προσπαθούμε από την πρώτη μέρα της ύπαρξης του συλλόγου να δώσουμε όλη την πραγματική εικόνα στο Δήμο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε πολίτης που επιχειρεί να εξυπηρετηθεί από την τηλεφωνική επικοινωνία με το συμβεβλημενο σύνδεσμο διαχειρισης.

Πέρα από τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, μόνιμος τροφοδότης του προβλήματος είναι τα ΑΣΤΕΙΡΩΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ τα οποία αφήνουν οι ιδιοκτήτες να γεννούν ανεξέλεγκτα και κατόπιν πετούν τα κουτάβια στο δρόμο, σε κάδους ακόμα και στη θάλασσα!

Στόχος μας να υπάρξει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ που καλείτε να αντιμετωπίσει τα έξοδα των στειρώσεων και της περίθαλψης των αδέσποτων ενήλικων ζώων εντός λίγων μηνών μετά την εγκατάλειψη των κουταβιών που πέταξε ο ανεύθυνος ιδιοκτητης – πολίτης του Δήμου.

Καθημερινά σιτίζουμε και περιθάλπτουμε κουτάβια που ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ κανένας φορέας, φιλοξενώντας τα σε εθελοντές με έξοδα που καλύπτονται αποκλειστικά από εισφορές των μελών μας χωρίς καμμιά επιχορήγηση από το Δήμο η το ευρύτερο κράτος.

Τα σκυλιά που φροντίζουμε στειρώνονται με έξοδα του συλλόγου σε κτηνιατρεία του Δήμου Θερμαϊκού.

Στόχος μας καθημερινός η ΥΙΟΘΕΣΙΑ όσο περισσότερων ζώων είναι δυνατόν, πάντα εμβολιασμένα, αποπαραςιτωμένα και εφοδιασμένα με ηλεκτρονική σήμανση και υποχρεωτικά με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Ήδη ο αριθμός των υιοθεσιών που έχουν γίνει πραγματικότητα από τους εθελοντές του ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ  – Ο ΣΕΙΡΙΟΣ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Ημέρες υιοθεσιών και προώθηση μέσω ενεργής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, οπως το Facebook κάνουν το στόχο των υιοθεσίων κάθε μέρα εφικτό.

Στις λίγες περιπτώσεις επιστροφών ζώων απο υιοθεσία ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ – Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ανέλαβε την φιλοξενία του ζώου και επαναπροώθηση του σε νέα υιοθεσία.

Πέρα από την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων του Δήμου Θερμαϊκού προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους πολιτες που καταγγέλουν κακοποιήσεις η εγκαταλείψεις στα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα δημιουργώντας βάση για συνεργασία με τις τοπικές αρχές για το ευρύτερο καλό των ζώων και των πολιτών στην αρμονική συμβίωση με τα ζώα της περιοχής.

Δεν πιστεύουμε στη δημιουργία καταφυγίων με κλουβιά στοιβαγμένων ζώων μέχρι το τέλος της ζωής τους. Όσα ζώα φιλοξενούνται από εθελοντές του ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ  – Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ζουν σε ομάδες ελεύθερα σε κτήματα των εθελοντών προσωρινά μεχρι την επανένταξή τους στειρωμένα οπως ορίζει ο νόμος η την υιοθεσία τους.

Πιστεύουμε ότι με τη σωστή εκπαίδευση οι νέες γενιές στην Ελλάδα θα μπορούν να σέβονται τα ζώα και το δικαίωμα τους να ζήσουν γύρω μας η μαζί μας.

Έτσι προωθούμε ΖΩΟΦΙΛΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ σε σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν με ένα ζωάκι και τις ανάγκες του.

Πιστεύουμε ότι με υιοθεσίες υπεύθυνες εντός Ελλάδας μπορεί να βλέπουμε ενα ευοίωνο μέλλον για τα ζώα στον τόπο μας και προωθούμε την ιδέα αυτή με κάθε μέσο!

Μέριμνά μας : η καθημερινή σίτιση και φροντίδα αδέσποτων ζώων του δήμου Θερμαικού και η προώθησή τους προς υιοθεσία.

Καθημερινά :

  • Εθελοντές, φροντίζουν για τη σίτιση των ζώων που έχει αναλάβει ο Σείριος. Ο αριθμός των ζώων είναι πάντα σε συνάρτηση με τον αριθμό των εθελοντών αλλά και των σημείων φιλοξενίας των ζώων.
  • Γίνεται καθοδήγηση και ενήμερωση πολιτών για την αντιμετώπιση περιστατικών κακοκοποίησης δεσποζομένων ζώων.
  • Γίνεται προώθηση αδέσποτων ζώων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
  • Γίνεται μεταφορά από και προς κτηνιάτρους σε ζώα που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης.

Σε τακτικά χρονικά διαστήματα, διοργανώνονται :

  • Γιορτές υιοθεσίας, για την προώθηση των ζώων που φροντίζουμε.
  • BAZAAR.
  • Ενημερωτικές ημερίδες φιλοζωίας σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Στόχοι :

  • ΣΤΟΧΟΣ μας να ευαισθητοποιηθεί ο κάτοικος του Δήμου Θερμαϊκού, να δραστηριοποιηθεί εθελοντικά και να μάθει να συμβιώνει με ένα ζωάκι ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
  • ΣΤΟΧΟΣ μας να μειωθεί ο αριθμός των ζώων στους δρόμους της περιοχής του Δήμου θερμαικού με στειρώσεις ΕΓΚΑΙΡΩΣ και ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ με καταχωρημένα chip ,ενημέρωση και δέσμευση στείρωσης του ζώου που υιοθετείται.

Στόχοι μας :

  • ευαισθητοποίηση των πολιτών σε φιλοζωικά θέματα και η προώθηση του θεσμού της υπεύθυνης υιοθεσίας ενός κατοικιδίου ζώου στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική οικογένεια μπορεί να συμβιώσει υπεύθυνα με ένα ζωάκι με τη σωστή καθοδήγηση και τη στείρωση στην καταληλη ηλικία του ζώου που υιοθετείται ώστε να αποφευχθούν νέες ανεπιθύμητες γέννε  .Ο πολίτης ενημερώνεται, εκπαιδεύεται και συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα.
  • προώθηση του εθελοντισμού σε θέματα φιλοζωίας. Με ενημερώσεις πολιτών, δράσεις προώθησης υιοθεσιών και ενημερώσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στοχεύουμε στην προώθηση της φιλοζωίας και του εθελοντισμού στο Δήμο Θερμαϊκού.
  • περίθαλψη όσο το δυνατόν περισσότερων κουταβιών που βρίσκονται στο δρόμο και προώθηση των υιοθεσιών τους. Τα περισσότερα κουτάβια που βρίσκονται πεταμένα σε κάδους ,πάρκα ,δρόμους και σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού είναι από γέννες ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ που δε στειρώνονται και ζευγαρώνουν.Κατόπιν, είτε αμέσως δλδ με τον ομφάλιο λώρο είτε λίγες μέρες μετά τα παίρνουν από τη θηλάζουσα δεσποζόμενη σκύλα και τα καταδικάζουν σε βέβαιο θάνατο. Αυτή ειναι η μέθοδος αντισύλληψης των περισσοτέρων αστείρωτων θηλυκών ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ζώων του Δήμου Θερμαϊκού. Αυτά τα ζωάκια περιθάλπτονται ,σιτίζονται, φιλοξενούνται από εθελοντές η σε ασφαλή σημεία, εμβολιάζονται, αποπαρασιτιτώνονται και προωθούνται προς υιοθεσία
  • περίθαλψη όςο το δυνατόν περιςςότερων άρρωστων η χτυπημένων ζώων και προώθηση των υιοθεσιών τους. Βρίσκονται ζώα μετά από ατυχήματα η με εμφανή θέματα Υγείας, κατόπιν μεταφοράς τους σε ιδιώτες κτηνιάτρους γίνεται ο σχετικός ιατρικός έλεγχος και είτε γίνεται χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης είτε χορηγούνται τα φάρμακα από εθελοντές για την φροντίδα και επανάκαμψη του ζώου καθώς και την προώθηση του για υιοθεσία.
  • ενεργοποίηση πολιτών σε θέματα καταγγελιών κακοποιήσεων δεσποζομένων ζώων. Ο πολίτης που διαπιστώνει παθητική η ενεργητική κακοποίηση ζώου έρχεται σε επαφή με το Σείριο στο 6984458230 και ενημερώνεται για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με την τοπική αστυνομική αρχή η το 100 ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της επι τόπου αυτοψίας, ελέγχου των εγγράφων του ζώου και επιβολή προστίμων διοικητικών για τις παραβάσεις με στόχο τη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη του ζώου και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του ζώου .

Προώθηση υιοθεσιών :

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης : Με φωτογράφιση των ζώων και βιντεοσκόπηση τους προωθούνται στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Google). Οι ενδιαφερόμενοι έρχονται κατόπιν σε επαφή με τα μέλη του ΣΕΙΡΙΟΥ που ασχολούνται με το πρόγραμμα των υιοθεσιών και κατόπιν συζήτησης καταλήγουν στο ζωάκι που μπορεί να γίνει σύντροφος ζωής για τον ενδιαφερόμενο. Κρίνουμε ότι δεν αρκεί η αρχική βούληση του ενδιαφερόμενου αλλά και η σωστή ενημέρωση ώστε να έχει συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους πριν να αναλάβει ένα ζωάκι.

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ΓΙΟΡΤΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ : Διοργανώνονται ημέρες υιοθεσίας με στόχο να προωθηθούν τα ζωάκια στους ενδιαφερόμενους που μπορούν να τα γνωρίσουν από κοντά. Οι γιορτές υιοθεσίας προωθούν και τον εθελοντισμό ενώ περισσότερος κόσμος γνωρίζει τη δράση του ΣΕΙΡΙΟΥ και βοηθάει στην προώθηση των στόχων του συλλόγου.

Οικονομικοί πόροι για τις δράσεις του ΣΕΙΡΙΟΥ :

Ετήσια συνδρομή μελών (η εγγραφή μελών κοστίζει 10 ευρώ ενώ η συνδρομή για κάθε έτος είναι 10 ευρώ επίσης). Γίνεται και ηλεκτρονικά ή κατόπιν πληρωμής του ποσού στο λογαριασμό Πειραιώς IBAN : GR05 01722670005267084530896 ΒΙC: PIRBGRAA ή μέσω PayPal https://www.paypal.me/KUCSLAJMRRGZJ. (Αντίγραφο της απόδειξης και κάρτα μέλους παραλαμβάνεται ταχυδρομικώς.)

ΔΩΡΕΑ, ΧΟΡΗΓΕΙΑ για ενίσχυση του σκοπού του συλλόγου. Με καταθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου στο λογαριασμό

Τράπεζα Πειραιώς
IBAN : GR05 01722670005267084530896
ΒΙC: PIRBGRAA

ή μέσω

PayPal https://www.paypal.me/KUCSLAJMRRGZJ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Θερμαϊκού ο ΣΕΙΡΙΟΣ δεν επιχορηγείται κρατικά από κανέναν φορέα .Κάθε δράση εκπονείται αποκλειστικά με την οικονομική ενίσχυση των μελών του Συλλόγου αλλά και των μελών των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) .Για κάθε χορηγεία ,δωρεά ,εγγραφή μέλους υπάρχουν πάντα τα σχετικά παραστατικά -αποδείξεις .Κάθε κατάθεση συνοδεύεται από τη σχετική απόδειξη είσπραξης υποχρεωτικά .